A collaboration between the rainfall and the built environment, Rain Ravine fulfills one of the petals of the Living Building Challenge.

Rain Ravine

Frick Environmental Center, Frick Park Pittsburgh, Pennsylvania, 2016


In collaboration with Bohlin Cywinski Jackson, Architects and La Quatra Bonci, Landscape Architects.

Materials

Local sandstone, rain


Dimensions

279' long x 35' wide, variable, 18' elevation change

Ecological, educational, and evocative, this design unites the building with the weather--- vivifying the passage of rainwater from the sky to the ground. This installation magnifies the local geology of the site: the layered, curving edges of stones of the Rain Ravine are translations of the intricate shale patterns found in the streambed in the park below the building.

Add a Title

Describe your image

Add a Title

Describe your image